Lite om mej själv och mitt intresse för foto. Jag heter Kent Bredahl och är född i nådens år 1960. Kallas oftast för Bredis. Jag har alltid fotograferat och köpte min första kamera när jag var 14 år. I början var det väl inte så allvarligt utan fotade väl mest det som var skoj som kompisar och allehanda ting.

När väl mina barn kom så har de dokumenterats väl och idag när de är vuxna så tycker de om att se i mina gamla album över deras tid som barn. Men nu är det barnbarnen som mest blir fotade.

Idag är det naturen som lockar mest. Ute i naturen kopplar jag av på bästa sätt och njuter av tillvaron. På senare år så är det mest fåglar jag försöker fota vilket ibland är ganska svårt men också underhållande. Men även fjärilar, sländor, insekter samt alla de djur som dyker upp är intressanta. Och ibland skruvar jag på macroobjektivet och tar lite närbilder på färggranna blommor och annat intressanta ting. 

När man väl börjat med fotografering är det svårt att sluta. Motiven finns överallt och det är egentligen nåt som alla kan göra. Man kan fota allt. Ibland hittar man en genre som passar en eller så fotar man allt som man tycker gör sej på ett foto. Det är bara ens egen fantasi som sätter gränserna för vad som kan fotas eller inte. Och man behöver inte ha de dyraste kamerorna eller objektiven för att börja utan man kan ta det man tycker passar ens plånbok. Men har man väl börjat är det sen svårt att sluta.  

Jag själv använder mej av Canons utbud på utrustningssidan