Valborg

01.05.2017 14:19

Långhelg med bra väder lika med en del mer fotoutflykter. Eftersom våren och dess bra väder så verkar allt blivit senare i år. Det syns även i fågelvärlden då en flyttfåglar kommit hem senare än vanligt. Men nu börjar det röra på sej och då blir det lite mer intensivt än annars. I helgen har det varit ganska mycket foto på programmet. Först ut var Hornborgasjön i Lördags och där blev det en del foto på olika arter av änder o andra sorter. Det är ganska mycket fågel där just nu och många ruvar på ägg så snart kommer det att simma runt mycket barn av allehanda arter. Lördagen avslutades med makrofoto på Backsippa och Mosippa. Det var ganska roligt att vi hittade fler Mosippor än vanligt. De är inte lika vanliga som Backsipporna.

Söndagen så blev det en tur till Getterön och mer fågelfoto. Här är det andra arter man kan få se. Två Rödbenor hade en liten privat show för oss där hannen ville ha lite "vuxenmys" men se det ville inte honan och sprang ifrån uppvaktningen. Såg ganska kul ut. Och så fick man bekräftat att fågelvärlden och människovärlden är helt lika. Kvinnorna bestämmer........... Det roliga den dagen var att det var en mycket ovanlig Blåhake på besök på Getterön den dagen. Tyvärr fick vi bara se den för några bilder ville det sej ej då den satte sej i täta buskage eller på stenar där det var svårt att få till skärpan på den. Men vi har ju i vart fall sett den. Dagen avslutades med att fota fyrverkeri på Harabergets Valborgsmässoaftonskväll. Första gången jag provade det och lyckades över förväntan.

Det enda smolket i bägaren var att Carins kamera totalhavererade. Jag hade ju som tur är med bägge mina så hon kunde fortsätta att fota. Men nu har vi uppdaterat med en ny Canon 80D så nu får hon också en riktigt bra kamera. Så nu har bägge toppmorderna utrustningar att leka med så nu är det bara att leta efter motiv och ej att förglömma att ha roligt. Men vi trivs mycket i naturen oavsett om vi fotar fåglar, blommor eller annat

Ha en trevlig vår och jag hoppas återkomma med fler bilder så snart som möjligt är. // Kenta Bredis