Semesterresan

29.07.2016 08:07

Då var årets semesterresa gjord och med den många minnen. En del är ju med här i bildform. Resan startade Onsdagen 13/7 då resans första mål var Hudiksvall. Ett ställe där vi varit förut och är väldigt trevligt att besöka. Lagom stor stad. Efter två dagar så fortsatte vi åkandet mot resans andra stopp som var Luleå. Under resan då passerar vi Höga Kusten som är ett otroligt vackert område med en natur som inte finns på många ställen i Sverige. Väl framme i Luleå så var vi och tittade på bland annat Storforsen i Älvsbyn och Kukkolaforsen i Haparanda. Trevliga ställen bägge två. Sen åkte vi mot huvudmålet på resan som var Narvik. Man kan inte beskriva i ord vilken vacker natur de har i norra Norge. Vi åkte runt en hel del och besökte även Tromsö. Men resan ut till Lofoten var det bästa med hela resan. Naturen där är obeskrivlig. Så vackert det kan vara. Men det var också en tuff resa då det var 36 mil från Narvik till Å i Lofoten som orten heter längst ut. Men det var det värt.

Sen vände vi åter mot Sverige och gästade Kiruna i ett par dagar. Resan dit går ju genom Abisko och även om den norska fjällvärlden är fin så är den svenska inte så dålig den heller. Fast vad mygg och knott det var. Vi tittade till i Jukkasjärvi och gick på guidad tur där de berättade hur de byggde det berömda ishotellet. Det var intressant. 

Sen åkte vi Inlandsvägen hem med stopp i några dagar i Arvidsjaur, Östersund samt Karlstad innan vi hittade hem igen. Sammanlagt åkte vi 683 mil så vi var ganska slitna när vi väl kom hem, men glada och nöjda över resan.

Ha en fortsatt trevlig sommar och njut av tillvaron