Getterön levererar igen

09.09.2016 19:09

Att besöka Getterön brukar nästan alltid resultera i att man får med sej bra bilder hem och så även denna gången. Åker man tidig morgon och är med vid soluppgång så får man se hur hela stället vaknar upp och hur allt börjar röra sej. Så även denna gång. Vadarna kom igång att käka frukost och det fanns en hel del olika arter. De som syntes mest var Gluttsnäppor samt Tofsvipor. Jag fick en hel del fina bilder på dem. Och av bara farten så kom två brushanar med på bild utan jag märkte att det var en annan art ens. Fast det såg jag sen när jag laddade ur bilderna på datorn och man fick se dem i större format.                                                           

Sen kom de som jag så hett önskade skulle dyka upp. En flock Skäggmesar satte sej på hyfsat avstånd och jag fick nog ca 2-3 minuter tillsammans med dem och på den långa tiden så hann jag med att ta åtminstående ca 20-25 bilder. Så lång tid får man sällan med fåglar annars. Så det var bara att tacka och ta emot.                          Men därefter dök dagens största överraskning upp i form av en Vattenrall. En fågel jag aldrig sett innan och som brukar vara väldigt svår att få på bild då de oftast gömmer sej inne i vassen och syns sällan mer än ett kort ögonblick. Denna började först med att gömma sej i vassen men helt plötsligt så gick den ut på öppet vatten och det var bara att hålla inne avtryckaren på kameran och klämma av så många bilder som gick innan den snabbt drog sej tillbaka in i vassen igen. Men ett tiotal fina bilder blev det och jag var nöjd med dagens gärning. 

Totalt var jag nog ca 4 timmar på plats för vaka och väntande för dessa bilder. Men man får se så mycket annat så tiden går fort. Jag hade nog suttit längre om inte det mulnade på samt började duggregna ute. Ljuset blev för dåligt för att få de där riktiga toppbilderna och då är det inte så kul heller.                                                               Ha en fortsatt trevlig helg och ta det lugnt och må väl. MVH Kent Bredahl